7e internationale conferentie 'Food Systems: Design and Innovation'

26 10 2017 - 09:00 to 27 10 2017 - 17:00

Op 26 en 27 oktober 2017 gaat aan de Roma Tre University (Rome, Italië) de 7e internationale conferentie door rond 'Food Studies' met als speciale focus voor de 2017 editie: Food Systems: Design and Innovation. De conferentie geeft aandacht aan verschillende aspecten in de voedselproductie en -consumptie. Belangrijke bezorgdheden hierbij zijn: Hoe duurzaam is ons huidig voedselsysteem? Hoe kunnen we de publieke perceptie over voeding en eetpatronen verbeteren? Hoe sturen we de politiek en het beleid rond voedselsystemen?

Belangrijke thema's binnen het congres zijn:

  • Theme 1: Food Production and Sustainability, rond het verkennen van de milieuomstandigheden van de voedselproductie.
  • Theme 2: Food, Nutrition, and Health, oderzoek naar de relaties tussen voeding en gezondheid van de mens.
  • Theme 3: Food Politics, Policies, and Cultures, rond het verkennen van claims, controversies, standpunten, belangen en waarden in verband met voedsel.

Meer informatie over  de conferentie vind je via http://food-studies.com/about

Locatie: 
Roma Tre University, Rome, Italy
Organisator: 
Gustolab International Institute for Food Studies and Roma Tre University
Website: 
http://food-studies.com/about