FOOD 2030: Research & Innovation for Tomorrow’s Nutrition & Food Systems

12 10 2016 - 09:00 to 13 10 2016 - 18:00

Op 12 en 13 oktober 2016 presenteert de  Europese Commissie zijn FOOD 2030 research and innovation policy stocktaking exercise.  FOOD 2030 wil onderzoeken wat nodig is om ons voedselsysteem te transformeren om de toekomst te gemoed te gaan en hierbij duurzaam, veerkrachtig, competitief, divers, verantwoordelijk en performant te zijn en te voorzien in beschikbare, gezonde en duurzame voeding en diëten voor iedereen. Verder zal FOOD 2030 onderzoeken hoe onderzoeks- en innovatiesystemen kunnen opgeschaald worden om beter te kunnen bijdragen aan de vermelde prioriteiten op gebied van voeding en voedselzekerheid.

Dag 1 is gewijd aan workshops rond de thema’s als producten op basis van voedselresten en bio-gebaseerde producten, aquacultuur en nieuw marime waardeketens, als ook door burgers ontworpen oplossingen voor landbouw. Agenda dag 1 here.

Op Dag 2 staan 4 paneldiscussies op het programma rond onderwerpen variërend van voeding en gezond leven tot investeringen in onderzoek en innovatie. Agenda dag 2 here.

Registratie is mogelijk tot 15 September 2016.

Locatie: 
Kunstberg, Brussel
Organisator: 
Europese Commissie
Website: 
http://ec.europa.eu/research/conferences/2016/food2030/index.cfm?pg=home