SUSFOOD - ERA-Net lanceert oproep voor onderzoek

SUSFOOD-the ERA-Net on SUStainable FOOD production and consumption bestaat uit 26 partners uit 15 EU lidstaten en 2 geassocieerde partners. Het ERA-Net heeft als doel het versterken van de inspanningen ter ondersteuning van onderzoek op het gebied van duurzame voedselsystemen van productie tot consumptie.

Het SUSFOOD –ERA-Net lanceerde op 9 januari 2017 een oproep voor onderzoek en innovatie .

Onderzoeker en bedrijven kunnen onderzoeksvoorstellen indienen binnen volgende vier onderwerpen:

  1. Innovation in food processing technologies and products
  2. Providing added value, increased resource efficiency and reduction of waste in sustainable food systems
  3. Understanding consumer behavior and food choices
  4. Harmonisation of the methods and metrics for integrated assessment of sustainability of food products and food patterns

Deadline voor het indienen van pre-proposals is 13 maart 2017. Een samenvatting van de belangrijkste informatie kan je hier downloaden.

Het Agentschap Innoveren & ondernemen, VLAIO, is als financieringsorganisatie partner binnen het ERA-Net voor Vlaanderen en voorziet 1 miljoen euro voor onderwerp 1 en 2. De Vlaamse voorwaarden voor het indienen van projecten kan je hier nalezen.