TPOrganics Organic Innovation Days

30 11 2021 - 08:30 to 01 12 2021 - 00:30

TPOrganic organiseert naar jaarlijkse gewoonte de Organic Innovation Days, het enige EU-evenement over onderzoek en innovatie voor biologische landbouw. Dit jaar werkt TPOrganics samen met RELACS en Organic-PLUS, en zullen de dagen plaatsvinden op 30 november - 1 december, onder de titel "Betere inputs voor biologische landbouw".

De Europese onderzoeksprojecten RELACS en Organic-PLUS gefinancierd door Horizon 2020 hebben tot doel het gebruik van controversiële inputs in de biologische landbouw te verminderen.

Op de eerste dag zullen de alternatieven voor controversiële inputs in de biologische landbouw worden besproken. De tweede dag zal gaan over sociaaleconomische aspecten en de weg vooruit voor controversiële inputs. De deelnemers zullen gewasbeschermingsmiddelen van naderbij bekijken. Verschillende alternatieven en resultaten zullen worden gepresenteerd door de deskundigen van de projecten, gevolgd door discussies.

Op de tweede dag zullen deskundigen van Organic-PLUS en RELACS de sociaal-economische resultaten van de projecten presenteren in 3 sessies:

  • Consumentenperspectieven en burgerjury's;
  • Sociaal-economische en milieu-effecten van alternatieve hulpmiddelen en technologieën;
  • Acceptatieniveau van verschillende alternatieve productiemiddelen, met het oog op een Europese routekaart voor de vervanging van omstreden productiemiddelen.

Deze gedachtewisselingen zullen worden gevolgd door een beleidsdebat op hoog niveau over de vraag hoe omstreden productiemiddelen in de biologische landbouw kunnen worden aangepakt, waarna het evenement wordt afgesloten met een schets van de volgende stappen.

Meer info over het event vind je hier. Het programma kan je hier downloaden.

Deadline voor inschrijving 28 november 2021!

Het evenement zal online plaatsvinden via het virtuele evenementenplatform Hubilo. U ontvangt de link naar het online-evenement samen met de bevestigingsmail.

 

Locatie: 
online