9e oproep voor projecten binnen INTERREG North-West Europe Programme

Het INTERREG North-West Europe Programme is op zoek naar transnationale samenwerkingsinitiatieven die concrete resultaten kunnen bieden voor Noord-West Europa. Ideeën  die kunnen bijdragen tot het realiseren van de programma objectieven nemen contact op met het nationaal contactpunt (voor Vlaanderen: Matthias Verhegge, Tel.: +32 (0) 2 553 37 16, matthias.verhegge@vlaio.be)

De huidige oproep is alleen toegankelijk voor projecten binnen de prioriteit 1 en 3 uit het  NWE programma.  Elk van deze prioriteiten heeft een specifieke doelstelling. Transnationale partnerschappen kunnen ingediend worden binnen een van onderstaande prioriteiteiten:

Priority 1: Innovation
Specific Objective 1: To enhance innovation performance of enterprises throughout NWE regions.

Priority 3: Resource and materials efficiency
Specific Objective 5: To optimise (re)use of material and natural resources in NWE.

Interreg North-West Europe (NWE) is een Europees territorial samenwerkingsprogramma gefinancierd door de Europese Commissie met de ambitie om het gebied van  Noord-West Europa een belangrijke economische speler en een aantrekkelijke plek om te werken en te wonen, met een hoge graad van innovatie, duurzaamheid en cohesie. Het investeert 370 miljoen van het Europese regionaal ontwikkelingsfonds in activiteiten gebaseerd op samenwerking tussen organisaties  uit acht landen: België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De deadline voor indienen van projecten is 14 juni 2019.

Op 2 april 2019 wordt in Brussel een Project Ideas Lab georganiseerd. Dit event zal helpen bij het voorbereiden van het indienen van voorstellen

Meer informatie vind je hier.