Projectoproep LEADER 2020 Oost-Vlaanderen -Meetjesland

De Plaatselijke Groep LEADER Meetjesland lanceert een nieuwe oproep voor projecten die de leefkwaliteit op het platteland verbeteren. Het programma zet in op een aantal relevante thema's en acties die gebundeld zijn in de Lokale Ontwikkelingsstrategie. Projectaanmeldingen moeten aansluiten bij tenminste één van deze acties.

Dit is de laatste oproep van de huidige programmaperiode. Het is nog niet geweten wanneer het volgende programma start, dus voorlopig is dit de laatste oproep voor LEADER! Er is een budget voorzien van ca 400.000 euro als cofinanciering. Er geldt een maximale cofinanciering van 65%, er moet dus een eigen inbreng zijn van 35%. 

HOE INDIENEN?
Heb je een idee, of zoek je nog inspiratie voor ideeën? Surf naar het plattelandsloket van de provincie Oost-Vlaanderen voor inspiratie en informatie over de aanmeldingsprocedure.

Om een project aan te melden, vul je vóór 5 juni 2020 (12u 's middags) het aanmeldingsformulier in. De Plaatelijke Groep zal de inzendingen evalueren en eventuele verbeterpunten voorstellen.

De indiening van de uiteindelijke projectfiche gebeurt vóór 14 oktober 2020 (12u 's middags) via het e-loket. De goedgekeurde projecten starten vanaf 1 januari 2021.

 
STARTMOMENT DINSDAG 24 MAART 2020

De Plaatselijke Groep organiseert een startmoment voor de nieuwe oproep. Dit is gepland op dinsdag 24 maart in het SOCK (Molenstraat 28, 9970 Kaprijke). Het is het ideale moment om te netwerken met collega promotoren, streekorganisaties en andere lokale spelers. De leden van de Plaatselijke Groep en de LEADER-coördinatoren zullen ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Naast het netwerkgedeelte voorzien we ook een vorming rond co-creatie en participatie. Het LEADER-programma zet hier op in en veel projecten hebben een participatief luik. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 12u00: verwelkoming en netwerkmoment met broodjes
  • 12u30: inleiding door Gedeputeerde Grillaert en de LEADER-coördinator
  • 12u45: voorbeeldcase Veerkrachtige Dorpen, programma van Rurant vzw/Provincie Antwerpen. Gebracht door Tessy Goris (gemeente Heist-op-den-Berg)
  • 13u15: interactieve voorstelling van 'design thinking' en co-creatie, door Ralf Nafzger (Ministry of Makers)
  • 14u30: workshops rond co-creatie en participatie
  • 17u15: netwerkmoment met hapje en drankje

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan via deze link.

NOG VRAGEN en MEER INFORMATIE?

Contacteer LEADER-coördinator Nicolas Cammaert op 09 267 87 16 of platteland@oost-vlaanderen.be

of  www.plattelandsloket.be/