Urs Niggli neemt na 30 jaar afscheid als directeur van FiBL Zwitserland

Op 1 april droeg Urs Niggli zijn functie als directeur van FiBL Zwitserland over aan Knut Schmidtke, Lucius Tamm en Marc Schärer. Urs Niggli was directeur van FiBL Zwitserland sinds 1990.

Research Institute of Organic Agriculture FiBL | LinkedInOnder de leiding van Urs Niggli ontwikkelde FiBL zich in een periode van zo'n dertig jaar tot een van 's werelds toonaangevende onderzoeksinstituten, met 280 medewerkers op locaties in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Brussel. Urs Niggli wordt algemeen erkend en gerespecteerd voor zijn constructieve bijdrage aan de herkenning van biologische landbouw als duurzaam productiesysteem en de wetenschappelijke onderbouwing hiervan.

De kerncompetenties en kerntaken van FiBL blijven kwaliteitsonderzoek en kennisoverdracht voor biologische en duurzame landbouw. De nieuwe bestuurders richten het werk van FiBL op belangrijke uitdagingen van de toekomst om

  • de productiviteit en de productkwaliteit en de toegevoegde waarde in de biologische landbouw te verhogen,
  • de landbouw klimaatvriendelijker te maken, aanpassingsstrategieën voor de klimaatverandering te ontwikkelen en deze snel uit te voeren,
  • nieuwe strategieën te ontwikkelen om de biodiversiteit in de landbouw te vergroten en op grote schaal in de praktijk te brengen,
  • bij te dragen aan het sociale discours over het type en de omvang van de veehouderij. Dit omvat de verdere ontwikkeling van de veehouderij op  maat van een regionale voederproductie en veehouderijsystemen aangepast per diersoort
  • en het verder optimaliseren van de biologische landbouw door gebruik te maken van nieuwe biologische methoden en digitale technologie, zodat deze duurzaam is in termen van waarde creatie en voortdurende innovatie.

Knut Schmidkte is sinds 2017 vicerector Onderzoek en Ontwikkeling aan de Dresden Hogeschool (HTW). De landbouwwetenschapper, met een doctoraat in de landbouwkunde, werkte aanvankelijk aan de universiteit van Göttingen. Na een bezoek als gastprofessor in  Wenen en Sapporo, Japan, verhuisde hij naar de HTW als hoogleraar biologische landbouw. De 57-jarige werd door het FiBL-stichtingsbestuur verkozen tot Directeur Onderzoek, Uitbreiding en Innovatie.

Marc Schärer begon bij FiBL in August 2017 als Hoofd  Financiën  en boekhouding. DE 38 jarige bedrijfseconomist met een master in Advanced Studies (MAS) in Risk management werkte eerst als auditor en nadien in een leidende positie in de publieke administratie voor verschillende jaren. Hij werd benoemd tot Directeur Financiën en Administratie bij FiBL.

Lucius Tamm is onderzoeker bij FiBL in een management functie sinds 1994 en vervoegde de Executive Board in 1999. Hij is hoofd van het Department of Crop Sciences en was Deputy Director sinds 2017. Hij werd aangesteld als Director of Cooperation en staat in voor de uitbreiding van het hechte nationale en internationale netwerken van FiBL Zwitserland. Tegelijkertijd blijft hij hoofd van de afdeling Crop Science.

Beate Huber maakt deel uit van de Executive Board als hoofd van het Department of International Cooperation sinds 2009, end is Deputy Director sinds 2017. Zij zal de directeuren ondersteunen.

Contactgegevens van het nieuwe management team:

  • Knut Schmidtke, Director of Research, Extension & Innovation, FiBL Switzerland
  • Marc Schärer, Director of Finance & Administration, FiBL Switzerland
  • Lucius Tamm, Director of Cooperation, FiBL Switzerland
  • Beate Huber, Head of the Department of International Cooperation, FiBL Switzerland

Bron:www.fibl.org