Netwerkevent granen en peulvruchten

24 02 2021 - 19:15 to 20:30

Na het succes van de meeting in Vlaams-Brabant herhaalt Boerenbond het event voor de regio West- en Oost-Vlaanderen. Tijdens dit online netwerkevent krijg je als ondernemer beter zicht op vraag en aanbod van granen en peulvruchten in de regio West- en Oost-Vlaanderen. Via het platform ‘Conversation Starter’ kan je vooraf het profiel van de andere deelnemers verkennen zodat je die avond gericht 1-op-1 kan netwerken.

​Ze brengen de avond op gang met enkele getuigenissen van ondernemers die al ervaring hebben met regionale partnerschappen tijdens het WEBFORUM. Ze gaan in gesprek met Leen Vanoverbeke die samen met haar man Hans Gheldof quinoa produceert voor onder andere Colruyt en met Bram Van Looveren van Casibeans, een bedrijf dat handelt in peulvruchten en sinds enkele jaren met Vlaamse landbouwers samenwerkt voor de productie van lokale rode bonen.

​Met dit event speelt Boerenbond samen met de organiserende partners in op de groeiende interesse voor de consumptie van granen en peulvruchten van eigen bodem. Granen zijn een belangrijke basis van onze voeding en peulvruchten krijgen steeds meer aandacht als eiwitbron. Beide gewassen passen bovendien in een duurzaam teeltplan en een gezond dieet. 

​Deze avond wordt ingeleid door Nele Lauwers van Boerenbond en Generation Food.

Doelpubliek landbouwers en verwerkers.

Meer info over de agenda en het event vind je hier en mogelijkheid voor zich aan te melden vind je hier.

Locatie: 
online
Organisator: 
Boerenbond samen met Fabrieken voor de toekomst, POM West-Vlaanderen, inagro, Innovatiesteunpunt, Groene Kring, ILVO