Kringloopbijeenkomst Midden, focus: veevoer van om de hoek

16 06 2021 - 10:00 to 15:00

Na een drietal digitale regio kringloopbijeenkomsten in februari en maart voor Noord, Midden en Zuid Nederland met bij elkaar meer dan 100 deelnemers gaat het project Koplopers in kringlooplandbouw verder met fysieke bijeenkomsten op drie boerderijen in de drie regio’s om ruimte te kunnen bieden aan informeel uitwisselen en het leggen van intersectorale contacten voor samenwerkingen.  Daarnaast wordt op iedere bijeenkomst een focus gelegd op een voor het bedrijf relevant onderwerp dat verder uitgediept wordt. Dit onderwerp is direct gelinkt met het bedrijf waar de bijeenkomst
plaatsvindt.

Samen met BDEKO en de VBV organiseert Bionext, woensdag 16 Juni de eerste fysieke kringloopbijeenkomst Midden met de focus: veevoer van om de hoek. De bijeenkomst vindt plaats op het bedrijf van Sijbrand Westra ‘de westerade’ in Dronten.

Marta Lourenço van het ILVO zal vanuit haar onderzoekservaring toelichten wat de waarde kan zijn van een (regionaal) mengteelt product als tarwe-veldboon in het rantsoen. Welke bewerkingsmethode levert de hoogste verteerbaarheid? Wat is de stand van het huidige onderzoek en wat zijn de plannen voor het vervolg?

De volledige uitnodiging met het programma van de dag vind je hier.

Inschrijven mogelijk tot  9 juni 2021.

Locatie: 
bedrijf van Sijbrand Westra ‘de westerade’ in Dronten.