Oproep beste thesis biologische en agro-ecologisch landbouw- en voeding 2021-2022

Ken je een bachelor- of masterstudent van de promoties 2021 en 2022 aan een Vlaamse universiteit of hogeschool die zich voor zijn eindwerk verdiepte in de biologische landbouw of agroecologie? Stuur dan zeker deze aankondiging door! 

In 2022 zal het Vlaams BioKennisNetwerk voor een derde maal een prijs uitreiken voor de beste thesis biologische en agro-ecologische landbouw en voeding. Alle studenten afgestudeerd als master of als professionele bachelor van de promoties 2021 én 2022 aan een Vlaamse universiteit of hogeschool kunnen deelnemen. Wie zich kandidaat stelt, komt in aanmerking voor de bijhorende geldprijs van 500€, ter beschikking gesteld door het CoördinatieCentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT).

Ben je student en schrijf of schreef je een thesis die relevant is voor de biologische landbouw en voeding, ding dan mee naar deze prijs en stel je kandidaat.

Ben je student, geïnteresseerd in de biologische landbouw en nog op zoek naar een onderwerp voor je thesis? Laat het ons dan weten. Stuur een mailtje en wij helpen je graag mee met het vinden van een geschikt onderwerp.

Ben je promotor van een thesis die relevant is voor de biologische landbouw en voeding? Stuur deze aankondiging alvast door naar de betrokken student en laat het ons weten. Wij komen graag in contact me jou, je onderzoek en je student.

Wat vragen wij?

Aan de kandidaten wordt gevraagd de resultaten van hun eindwerk te vertalen naar een publiceerbaar artikel gericht aan de biologische sector (landbouwers, verwerkers, winkeliers, consumenten). De criteria waaraan dit artikel moet voldoen staan beschreven in het wedstrijdreglement. De inzendingen kunnen ingezonden worden tot 31 oktober 2022 via het wedstrijdformulier terug te vinden via volgende link of naar lieve.decock@ilvo.vlaanderen.be.

Het sjabloon voor het publiceerbaar artikel is terug te vinden via volgende link.

Nieuwsgierig naar de winnaar van vorige editie? Neem hier een kijkje.

Het Vlaams BioKennisNetwerk bestaat uit Biobedrijfsnetwerken, CCBT en NOBL, en de stakeholders van deze drie netwerken. Het doel is onderzoek en kennisuitwisseling voor de biologische sector in Vlaanderen te versterken en activiteiten af te stemmen met elkaar om zo te komen tot een efficiënt kennisbeleid voor de biologische sector in Vlaanderen.