laatste nieuws

Wie dingt mee naar de prijs voor de beste thesis voor biologische en agro-ecologische landbouw- en voeding?

In 2022 zal het Vlaams BioKennisNetwerk voor een derde maal een prijs uitreiken voor de beste thesis biologische en agro-ecologische landbouw en voeding. Alle studenten  afgestudeerd als master of als professionele bachelor van de promoties 2021 én 2022 aan een Vlaamse universiteit of hogeschool kunnen deelnemen.

De ERA-Netten SUSFOOD2 (SUStainable FOOD production and consumption) en FOSC (Food Systems and Climate) vormen een network van 13 financieringsinstanties uit 12 landen voor de lancering van een gezamelijke oproep voor het indienen van projecten met als doel bij te dragen tot innovatieve oplossingen voor veerkrachtige, klimaatslimme en duurzame voedselsystemen.

Voor de tweede maal werd vanuit NOBL - samen met Bioforum, Boerenbond, CCBT en het Departement Landbouw en Visserij - de meest verdienstelijke thesis geselecteerd met relevantie voor de biologische landbouw  in Vlaanderen. UGent-student Rembrandt Perneel won, met  de ontwikkeling van een (semi) autonoom, modulair robotplatform dat kan worden ingezet voor onkruidbestrijding op kleinschalige bedrijven en dus een ondersteunende rol kan spelen in het uitvoeren van arbeidsintensieve taken. Voor zijn thesis ging hij samen met CSA bedrijven aan de slag.