laatste nieuws

De belangrijkste vraag die de discussies en activiteiten van de focus group Sustainable beef production leidde, was "Hoe kunnen rundvleesproductiesystemen op basis van gras, gebaseerd op agro-ecologische principes, duurzaam blijven?". Bij de beantwoording van deze vraag hebben de deskundigen van deze FG "duurzame rundvleesproductie op basis van gras" gedefinieerd als een soort productie die is gebaseerd op de agro-ecologische beginselen van ecologische, economische en sociale duurzaamheid en voor runderen die voornamelijk grasgevoerd zijn en waar mogelijk op weilanden worden begraasd gezien de bodem- en klimaatomstandigheden

 

MEPs approve the new Horizon Europe research and innovation programme :  Aeneas

Op 22 juni 2021 werd het Horizon Europe Work Programme 2021-2021 officieel opengesteld.

 


Op 15 februari gingen een aantal nieuwe CCBT-projecten van start, die de komende twee seizoenen zullen lopen. De thema’s zijn opnieuw gekozen door de biologische deelsectoren zelf, en dus heel divers. Van biologische meloenen, over klimaatrobuuste voedergewassen tot ecoploegen!

Eind vorig jaar liepen weer een hele reeks CCBT-projecten af, uitgevoerd door praktijkcentra in samenwerking met de verschillende bio-sectoren. Tijdens het Mini-symposium van vorige week werden de resultaten voorgesteld. De presentaties en verslagen zijn intussen beschikbaar!