TPOrganics gaat opnieuw op zoek naar innovaties in de biologische of agro-ecologische sector

Reeds voor de 4e maal organiseert TPOrganics, het Europese technologieplatform voor biologische landbouw en voeding, een oproep voor het verzamelen van innovatieve ideeën die bijdragen tot de transformatie van het Europese landbouw- en voedingssysteem gebaseerd op biologische en agro-ecologische principes.

TPOrganics gaat op zoek naar innovaties uit de biologische of agro-ecologische sector die hun effectiviteit hebben bewezen en een groot potentieel hebben om toegepast te worden op ruime schaal. Tijdens deze editie wordt er gezocht naar innovaties die bijdragen tot een of meerdere van de volgende doelstellingen die TPOrganics wil bereiken tegen 2030:

  • 50% of European farmland managed according to organic and agroecological principles
  • 75% pesticide reduction
  • increase (on-farm) biodiversity
  • 100% animal welfare
  • 50% food waste reduction
  • 100% sustainable diets

De winnaar krijgt de kans om zijn innovatie te presenteren aan een ruimer publiek tijdens de 4e edition van de Organic Innovation Days, een jaarlijks event georganiseerd door TPOrganics van 27 tot  29 november 2018, in combinatie met de G-STIC 2018 conference van  28 tot 30 november.

Meedingen naar de innovatieprijs kan door het vervolledigen en het verzenden van het aanvraagdocument naar info@tporganics.eu voor 30 september 2018!

Alle informatie over de “Organic Innovation Days” en de “Call for Innovations 2018” vind je terug via: http://tporganics.eu/call-for-innovations-organic-innovation-days-2018/