Herziening van H2020 Work Programme voor 2017 beschikbaar

De Europese Commissie heeft een herwerkte versie van het Horizon 2020 Work Programme for 2017 gepubliceerd.  Een aantal nieuwe oproepen en onderwerpen werden aan het programma toegevoegd waaronder een onderwerp voor 4 miljoen € ter ondersteuning van de beleidsontwikkeling en de uitvoering van het voedsel 2030 initiatief van de Europese Commissie (zie SFS-18 onder Sustainable food security call) en “Closing the Water Gap” topic om onderzoeks- en innovatie inspanningen rond water samen te brengen (SCP5- 33 onder Greening the economy call).

De  SFS-07 call on organic breeding werd aangepast: ‘seed market transparency’ werd uit de call verwijderd, en een nieuw project zal moeten focussen of het veredelingsaspect.

Een andere nieuwigheid is de introductie van Open Research Data in alle nieuw oproepen met het oog op het verhogen van het concurrentievermogen via open wetenschap door het versnellen van innovatie en samenwerking, verhogen van de transparantie en het vermijden van het dupliceren va inspanningen

Het nieuwe Horizon 2020 Work Programme voor 2017 vind je hier.