ReMIX: Herontwerp van Europese landbouwsystemen op basis van soortenmengsels

RemixIntercrops - Home | Facebook

ReMIX, een onderzoeks- en innovatieproject gefinancierd door het HORIZON 2020-programma van de EU, voert onderzoek naar de voordelen van het benutten van soortenmengsels om meer diverse en veerkrachtige akkerbouwsystemen te ontwerpen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van agro-ecologieprincipes en een multi-actor benadering. Het project startte in 2017 en heeft ondertussen heel wat informatie verzameld over de voordelen van intercropping, het gebruik van verschillende gewasmengsels enz…

Het ReMIX project bereidt onder andere 24 praktische fiches voor om de belangrijkste resultaten van het project op een eenvoudige en begrijpelijke manier te verspreiden. Een eerste batch van 12 praktijk fiches is nu beschikbaar.

Op 19 en 20 januari 2021 presenteren de partners van ReMIX samen met het H2020 gefinancierde DIVERSify project en andere projecten de laatste bevindingen over intercropping onderzoek van lab tot het veld en willen ze het debat rond de praktische toepassing van intercropping aanmoedigen. Het Congres (zoom-meeting) zal onderwerpen behandelen die variëren van fundamenteel onderzoek tot praktische toepassing van intercrops. Meer info vind je hier.

Op 23 maart 2021 voorzien de ReMIX partners hun eindevent in Brussel.

Meer informatie over het project, de activiteiten en de resultaten van het project zijn terug te vinden op de REMIX website: www.remix-intercrops.eu en ReMiX in een notedop-brochure.