Soil Health Conference: Harnessing biodiversity for better agronomy'- 5 december 2022 - Brussel

05 12 2022 - 08:30 to 18:00

Op Wereldbodemdag, 5 december 2022, nodigen het Living Lab Agro-ecologie en biologische landbouw, Wervel, VUB, Organic Forest en de Europese SoildiverAgro en Agromix projecten enkele topexperts uit voor een internationale conferentie in Brussel over bodemgezondheid en hoe we biodiversiteit kunnen aanwenden voor een betere landbouw.

Doelpubliek zijn (Europese) onderzoekers, beleidsmakers en adviseurs die naar robuuste, toekomstgerichte landbouwsystemen streven. Ook de bredere agrifoodgemeenschap zijn meer dan welkom. De inhoud is relevant voor spelers in de gangbare en biosector. Voertaal is het Engels.


BIODIVERSITEIT BENUTTEN VOOR EEN BETERE AGRONOMIE

Het doel van de conferentie is de noodzakelijke paradigmaverschuiving te vergemakkelijken van de huidige focus op chemie naar een agronomie aangedreven door biodiversiteit. Wetenschappers, adviseurs en landbouwers die deze omslag hebben gemaakt, zullen hun collega’s en beleidsmakers inspiratie bieden.

Het conferentieprogramma beantwoordt belangrijke vragen over de toekomst van de landbouw, te beginnen met een historisch perspectief. Andere presentaties leveren wetenschappelijk bewijs voor een op biodiversiteit gebaseerde aanpak en presenteren een reeks goede praktijken. De conferentie wordt afgesloten met onderbouwde aanbevelingen voor onderzoek, praktijk en beleid.


Het programma vind je hier. Inschrijven kan via deze link.

Je kan nog inschrijven aan een verlaagd tarief tot 9 november 2022, Dus wees er snel bij!

Locatie: 
Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 1000 Brussel
Organisator: 
LAEBIO, Wervel, VUB, Organic Forest en de Europese projecten SoildiverAgro en Agromix