NOBL-bericht: Augustus 2019

Beste lezer,

In afwachting van terug een uitgebreide nieuwsbrief in september, wil ik in deze verkorte versie nog  even de aandacht vestigen op enkele gebeurtenissen die er aankomen in september.

Met vriendelijke groeten,

Lieve, coördinator NOBL

Contact: lieve.decock@ilvo.vlaanderen.be, www.nobl.be

 

Call COREOrganic Cofund – Susfood – Infomoment op 6 september 2019!

Het COREOrganic Cofund en het SUSFOOD2 ERA-NET bundelen hun krachten en lanceren een gezamenlijke call voor onderzoeksprojecten binnen het thema ‘Towards sustainable and organic food systems’. Vanuit Vlaanderen financieren het Departement Landbouw en Visserij (Dept L&V) en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO)  Vlaamse onderzoekers en bedrijven binnen transnationale projectconsortia.

Op 2 september wordt de officiële lancering van de call verwacht. Op vrijdag 6 september 2019 organiseren VLAIO en het Dept L&V een infosessie voor deze nieuwe oproep in Brussel. Uitnodiging met mogelijkheid om zich te registreren voor dit event, vind je hier. Hou deze datum dus zeker vrij en schrijf je in voor 2 september!

Meer...

 

Oproep voor bijdrages aan het Organic World Congress 2020 nog tot eind september!

Het driejaarlijkse Organic World Congress met als motto  'From its Roots, Organic Inspires Life' gaat volgend jaar door van 23 tot 25 september 2020 in Rennes (Frankrijk).

De oproep voor het indienen van bijdrages aan het OWC2020 loopt nog tot 30 september 2019. Er zijn verschillende fora waar een ruime waaier aan topics, zowel wetenschappelijk als meer gericht naar de praktijk, aan bod kunnen komen.

Een overzicht vind je terug via https://owc.ifoam.bio/2020/conference-fora

Meer…

 

Vooraankondiging: Thesisprijs biologische en agro-ecologische landbouw- en voeding 2019-2020

Wie treedt in de voetsporen van Tim Decuypere en dingt mee naar de prijs voor de beste thesis voor biologische en agro-ecologische landbouw- en voeding?

In 2020 zal het Netwerk Onderzoek Biologische Landbouw en voeding voor een tweede maal een prijs uitreiken voor de beste thesis biologische en agro-ecologische landbouw en voeding. Alle studenten afgestudeerd als master of als professionele bachelor van de promoties 2019 én 2020 aan een Vlaamse universiteit of hogeschool kunnen deelnemen. Wie zich kandidaat stelt, komt in aanmerking voor de bijhorende geldprijs van 1000€, ter beschikking gesteld door het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid.

Meer…

 

Agenda

September 2019

Oktober 2019

November 2019

December 2019

2020

 

Meer nieuws relevant voor onderzoek voor de biologische landbouw en voeding vind je terug op www.nobl.be/nieuws

Meer activiteiten en evenementen relevant voor onderzoek voor de biologische landbouw en voeding vind je in de NOBL-agenda